Green hart cancer diet

Als een van de SDK klinieken (www.kankerbijdieren.nl), willen u natuurlijk ook op het gebied van voeding bij kankerpatiënten goed informeren.


Van Hill’s hebben we N/D blikvoer, hetgeen ondersteunend werkt bij bepaalde kankersoorten bij de hond. Er is lange tijd gezocht en gewerkt aan een brok en deze is nu bij ons te verkrijgen. Het heet “Greenheart cancer diet” en wij halen dit bij Greenheart Premiums leverancier vandaan. Ook hebben zij meerdere voedingen in hun assortiment. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.greenheart.nl.

Eén van de SDK klinieken heeft Greenheart geadviseerd bij het ontwikkelen van een brok, speciaal voor honden met kanker. Tot op heden was dit nog geen enkele voederfabrikant gelukt.

Het is een hypoallergeen visolie-rijk dieet geworden. Het heeft een bijzonder hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren uit visolie die een bewezen effect hebben op de groei van tumoren. Door gebruik van extra toevoegingen en hypoallergene eiwitbronnen heeft Greenheart Cancer Diet meerdere indicaties. Zo kan het ook worden ingezet bij honden met huidaandoeningen en honden met hartfalen.

Kankeronderzoek heeft overtuigend en consistent aangetoond dat verstrekking van voeding rijk aan visolie de tumorgroei remt en de ernst van deze ziekte vermindert. Visolie heeft ook bij honden met kanker een positieve invloed, honden met lymfoom hadden een hogere overlevingsduur wanneer een dieet rijk aan visolie werd verstrekt in plaats van sojaolie. Kanker heeft een negatieve invloed op de arginine spiegel van de patiënt, aan de dieetbrok is extra arginine toegevoegd.

Multi-effectiviteit: huidaandoeningen als gevolg van voedselovergevoeligheid worden optimaal behandeld door dit dieet waar een hypoallergene eiwitbron (eend) in zit. Atopische reacties kunnen worden behandeld door de combinatie van vis en borage olie met daarin meervoudig onverzadigde vetzuren waaruit anti-inflammatoire eicosanoïden worden gevormd. Een dieet rijk aan visolie verhoogd de overlevingsduur van honden met kanker of hartfalen.


Verklarende woordenlijst:

L-Carnitine; een aminozuur dat helpt vetreserves te verbranden waardoor vetophoping in het weefsel vermindert.

Taurine: een zwavelhoudend aminozuur wat een positief effect heeft op de hartspier, (antioxidatie). Positief voor oudere honden, goed voor de ogen.

EPA/DHA; zijn meervoudig onverzadigde Omega 3 vetzuren komt voor in vis en algen, werkt ontstekingsremmend.

Omega 3; zijn essentiële vetzuren, hebben een ontstekingsremmende werking komen voor in o.a. zalm, linoleenzuur en lijnzaadolie, positieve invloed op huid en vacht.

Omega 6; zijn essentiële vetzuren o.a. in Borageolie, maisolie en linolzuur.

Omega 3/Omega 6; verhouding van 1:5 zorgt voor het juiste evenwicht. Lecithine; is een Choline, positief effect op de vacht.

Borageolie; is komkommerkruidolie en heeft een zeer hoog gehalte Omega 6 vetzuren.

Bietenpulp; voedzame verteerbare vezels, prikkelen de darmen tot beweging.

Ruwe vezels; specifieke koolhydraten die niet door het spijsverteringsenzym kunnen worden afgebroken.

Eicosanoiden; hormoonachtige stoffen die een belangrijke rol spelen bij diverse stofwisselingsprocessen; ontstekingsreacties, immunologische processen en regulering van de bloeddruk.

Anti-oxidanten; Greenheart gebruikt o.a. Vit. E, C en rozemarijnextract, beschermen de cel tegen vrije radicalen.

Vitamine E; komt voor in plantaardige oliën (zonnebloem), wordt gebruikt om vrije vetzuurradicalen en celveroudering tegen te gaan. Vita=leven. Een gedeelte E kan door wat extra Selenium vervangen worden.

Vitamine C; dit maakt het lichaam van de hond zelf aan, belangrijk bij vorming van bindweefsel en bot.

Vitamine A; tekort geeft direct problemen bij de ogen, groeistoornissen, voortplanting en centraal zenuwstel.

Vitamine B; is een complex van minimaal 10 verschillende vit. B6. Belangrijk bij vorming van archidonzuur uit linolzuur, beide zijn essentiële vetzuren.

Mineralen; te verdelen in 2 groepen, 1 “zouten” hier is veel van nodig- 2 “sporenelementen” slechts een kleine hoeveelheid.

Gehydrolyseerd Eiwit; zeer kleine en onherkenbaar voor het lichaam gemaakte eiwitdeeltjes, is hypoallergeen.

Verzadigde vetzuren; o.a. in azijnzuur, boterzuur, palmitinezuur en stearinezuur.

Onverzadigde vetzuren; 1) niet essentiële vetzuren is oliezuur. 2) essentiële vetzuren zijn o.a. linolzuur, linoleenzuur en archidonzuur. Essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren moeten elke dag in het voedsel voorkomen.

Ph waarde; alkalische= milieu bijv. de huid en/of zuurgraad metingen. Ph 7 is milieuwaarde neutraal.

Hypoallergeen; allergenen deeltjes die ziek maken.

Arginine; een semi-essentieel aminozuur, dat wil zeggen dat het in bepaalde omstandigheden niet meer in voldoende mate kan worden aangemaakt door het lichaam (en dan essentieel kan worden).

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl