PATIËNT VAN DE MAAND NOVEMBER 2018: TALE

EEN 'INNY'

Tale, een teefje van ruim 3 1/2 jaar heeft last van haar achterkant. Ze heeft last van een probleem dat we nogal eens bij een teef zien. De vulva ligt te diep. We spreken in volksmond taal van een 'Inny'. Een naar binnen gekeerde vulva.

Een 'Inny' kan leiden tot het niet goed uit kunnen plassen. De uitmonding van de blaas zit bij een hond een paar centimeter van de vulva af in de vagina en omdat de vulva te ver naar binnen zit, blijft de urine in de eindvagina achter. Dit kan uiteindelijk ook blaasontstekingen geven die steeds terugkeren.

Verder zorgt een 'Inny' tot behoorlijke ontstekingen in de huidplooi rondom de vulva. Dat is het probleem waar Tale mee binnenkwam. Last van haar achterkant: jeuk, pijn, irritatie en ontsteking.

De therapie voor een 'Inny' is chirurgie. De chirurgie verliep heel goed bij Tale. Ze heeft totaal geen last meer van haar achterkant en is een blije hond geworden.

Op de foto's laten we de situatie zien zoals ze binnenkwam met de 'Inny', met de vulvalippen naar buiten gehouden, waarbij de forse ontsteking duidelijk wordt, daarna de situatie direct na de chirurgie en de vulva na het verwijderen van de hechtingen (er zit wat verzorgende zalf op de wondrand).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

 

 

 

 

Laatste Nieuws