Dierenapotheek Zuiderkaag

Onze eigen apotheek staat in onze regio bekend om de uitgebreide voorraad diervoeders en homeopathische middelen. Wij hebben zeer ruime openingstijden en een grote eigen parkeerplaats.

Bijna alles is op voorraad. Onze openingstijden zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 18.00 uur. De koffie staat altijd klaar.

Sommige middelen zijn zogenaamde ‘vrije’ middelen, dat wil zeggen: middelen die zonder voorschrift van de dierenarts verkrijgbaar zijn. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld oorcleaners en vlooienbestrijdingsmiddelen. Er bestaan vele soorten antivlooien middelen, waarbij de prijzen behoorlijk variëren. Probeert u te allen tijde de prijs-kwaliteit verhouding in de gaten te houden. Een goedkoop vlooienpoedertje wordt direct door uw diertje opgelikt, werkt daardoor niet effectief en kan zelfs tot vergiftiging leiden. Het is van vlooienbanden bekend dat er op grote schaal resistentie bestaat. Ook het bepalen van het juiste vlooienmiddel verdient dus zorg op maat en wij willen u graag van dienst zijn bij het maken van de juiste keuze.

Vele andere diergeneesmiddelen, zoals antibiotica bijvoorbeeld, zijn uitsluitend op voorschrift van de dierenarts verkrijgbaar. Dit soort UDA middelen mogen wettelijk uitsluitend worden voorgeschreven nadat de dierenarts de patiënt heeft onderzocht. Zonder onderzoek van de patient mogen wij deze geneesmiddelen niet meegeven. Dit is wettelijk niet toegestaan. Er zijn ook risico's verbonden aan het zomaar meegeven van een oorzalf of een oogdruppel zonder dat de patiënt gezien is door een arts.

Er bestaan medicijnen die speciaal geregistreerd zijn voor een bepaalde diersoort. Onder bepaalde voorwaarden mogen deze medicijnen bij andere diersoorten gebruikt worden, of mogen medicijnen die eigenlijk voor mensen geregistreerd zijn ingezet worden. Dit heet off-lable use.

Het is belangrijk dat u nooit zomaar medicijnen voor mensen aan de hond of de kat geeft, ook omgekeerd niet uiteraard. De ene diersoort kan soms dodelijk reageren op een geneesmiddel, terwijl een andere heel normaal reageert. Binnen de dierenwereld zijn grote verschillen per diersoort in hun tolerantie voor bepaalde medicijnen. Zo mag je konijnen bijvoorbeeld geen frontline geven, zij zullen hieraan sterven. Een hond en een kat mag je nooit paracetamol geven, zij missen een ontgiftingsenzym in hun lever en zullen zichzelf vergiftigen hetgeen zelfs tot sterfte zal kunnen leiden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die we in de praktijk fout zien gaan. Hoe vaak wij niet horen: ‘ik heb hem een paracetamolletje gegeven, want volgens mij heeft hij pijn’. Dit kan ongewild vreselijke gevolgen hebben.

Kortom: maak gebruik van onze professionaliteit en bel ons of kom gewoon langs. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring