PATIËNT VAN DE MAAND JULI 2018: AUSSIE

Aussie is een prachtige en zeer energieke Whippet reu van 10 maanden oud. Hij neemt wel eens grasaren in de bek en zijn oplettende baasje haalt ze er dan direct uit. Waarschijnlijk was er toch eentje blijven zitten, want Aussie had een hele dikke keel rondom de kaaktakken, vooral links. De bult voelde stevig. Onder narcose hebben we dan ook bij Aussie in de bek gekeken, jammer genoeg zagen we geen plek waar de grasaar het slijmvlies is binnengedrongen, dus het werd afwachten tot de grasaar zich een plek naar buiten werkt. Dit vergemakkelijken we door de huid wat week te maken met natte doekjes. Twee dagen later was het zover: er leek een doorbraakplekje te komen!

Het baasje heeft er toen zelf al een kleine grasaar uitgehaald, maar de dikte blijft en hij kreeg er nu ook erge last van.  Aussie werd onder narcose gebracht en wij hebben de plek hier geopereerd. Al snel werd het fistelkanaaltje gevonden en vonden we een flinke meersprietige grasaar, de boosdoener!

Aussie herstelde voorspoedig. De wond lekte nog wat na, maar dat is normaal en wenselijk na zo’n operatie. Op dit moment zijn de hechtingen verwijderd en gaat het weer goed met hem. Hij heeft niet geleerd van haar avontuur, neemt gewoon weer grasaren in de bek smile.


  


 

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring