PATIËNT VAN DE MAAND MAART 2018: BING

Bing is een lieve mannelijke Europese Korthaar van 7 jaar oud. Hij heeft een rare plek op de neus, het eet eigenlijk de neusspiegel op. Onder narcose zijn er stukjes weggenomen, zogenaamde biopten, en deze zijn opgestuurd voor weefselonderzoek. In het laboratorium gaan ze dan met behulp van een kleuring en microscopisch onderzoek na wat voor weefsel het is. In het geval van Bing betrof het een plaveiselcelcarcinoom. Dit is een kwaadaardige tumor uitgaande van de opperhuid. Deze moet worden behandeld met bestraling. Wat niet iedereen weet, is dat Dierenkliniek Zuiderkaag aangesloten is bij de Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra (SDK) en wij voeren hier ook bestralingen uit, dus Bing kwam bij ons.

Bing verbleef eind maart 6 dagen in de opname en dit vonden wij geen enkel probleem. Hij is namelijk een echte knuffelkont en genoot erg van alle aandacht! Elke ochtend en avond werd de neus bestraald in de kliniek. Voor zo’n bestraling maken we een heel plan om de juiste dosis en duur van de bestraling zo nauwkeurig mogelijk uit te kunnen voeren. Om het resultaat goed te kunnen monitoren, hebben we na elke bestraling een foto gemaakt van de neus. 

Op de foto’s zien jullie de neus na de eerste bestraling, halverwege de week en het resultaat na 10x bestralen. Er is altijd een kans dat de tumor terugkomt, dus Bing wordt goed in de gaten gehouden. Het definitieve resultaat zien we pas over 2-3 maanden want het bestralingseffect werkt nog door. Elke week sturen de eigenaren een foto van het herstelproces van de neus.

     Na de eerste bestraling.

   Tijdens de bestraling.

   Een goede positionering is belangrijk!

  Halverwege de week was de tumor al een stuk kleiner en minder dik.

   Na de laatste bestraling.

   Twee weken na de bestraling.

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring