Introductie

Wij heten u als team van Dierenkliniek Zuiderkaag nogmaals van harte welkom op onze website. In deze introductie zullen wij u kort een kijkje laten nemen langs de mogelijkheden die onze kliniek u en uw dier biedt. Uiteraard bevatten de afzonderlijke hoofdstukken die op de website staan veel uitgebreidere informatie over onze kliniekmogelijkheden. Wij nodigen u graag uit om alles te bekijken en te lezen, wij beloven u dat het zeer de moeite waard is.
 
We bieden een enting op maat, dat wil zeggen: niet elk jaar zomaar een enting in uw dier,  maar een enting die uw dier nodig heeft, uiteraard voorafgegaan door een onderzoek om eventuele problemen snel op het spoor te kunnen komen om er op die manier nog iets aan te kunnen doen. Het heeft op die manier meer het karakter van een  jaarlijkse gezondheidscontrole dan van een jaarlijkse enting, die er uiteraard wel bij hoort, maar op maat van uw dier gesneden wordt. Ook kunt u bij ons elke laatste dinsdag van de maand terecht voor een titerbepaling te laten doen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij hebben daarnaast uitgebreide mogelijkheden om uw dier te onderzoeken en daar waar nodig is te behandelen. Wij hebben de mogelijkheid om echografisch en röntgenologisch onderzoek te doen, endoscopisch (zowel star als flexibel) onderzoek, uitgebreid bloedonderzoek, kunstmatige inseminatie, spermaonderzoek, urineonderzoek en voortplantingsbegeleiding. Daarnaast kunnen wij ook op een verantwoorde manier chemotherapie en bestraling geven daar waar dat nodig is. Wij zijn één van de klinieken in Nederland en België die zijn aangesloten bij de Vereniging van Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra (www.kankerbijdieren.nl), en houden ons op hoog niveau bezig met kanker bij dieren.

Speciale aandacht verdient ook onze chirurgische afdeling. Dagelijks worden meerdere grote en ook kleinere operaties uitgevoerd, waarvoor dieren vanuit heel Noord-Holland en ook daarbuiten, hun weg naar onze kliniek vinden, zelfstandig dan wel na doorverwijzing. De wachttijden zijn kort, want we hebben een groot team dat u en uw dier terzijde kan staan en meerdere compleet ingerichte operatiekamers, die we tegelijkertijd kunnen bemannen, aangezien ons team over meerdere chirurgen, operatieassistentes en anesthesisten beschikt. Een dier en een vaak zenuwachtig baasje moeten niet dagen en soms weken hoeven te wachten voordat er ruimte is voor een operatie in het programma. De anesthesie (narcose) die hierbij komt kijken maakt gebruik van de nieuwste mogelijkheden op dit gebied, waardoor uw dier zo veilig als mogelijk is een operatie kan ondergaan. Uw dier wordt non-stop bewaakt,  waarbij ademhaling, bloeddruk en hartslag (ECG) in de gaten gehouden worden. Verder is uw dier te allen tijde geïntubeerd (gasnarcose).  Uw dier kan op die manier precies de narcosehoeveelheid krijgen die het nodig heeft, waardoor vrijwel elk dier snel na de operatie weer bijkomt en lopend mee naar huis kan. Heel belangrijk hierbij is ook adequate pijnstilling. Of je nou praat over een castratie bij een kater, of over een uitgebreide buikchirurgie, pijnstilling is essentieel voor de genezing van uw dier. Wij houden hier steeds rekening mee.

U kunt ook bij ons terecht voor problemen op het gebied van: cardiologie (hartproblemen), dermatologie (huidproblemen), oncologie (zie eerder), internistische vraagstukken, fertiliteitsbegeleiding (inclusief kunstmatige inseminatie en spermaonderzoek) en diagnostiek (röntgen, echografie, bloed, urine en ontlastingsonderzoek). Verder kunt u bij ons uitgebreid terecht voor alle tandheelkundige problemen van uw dier. Heel belangrijk ook om te vertellen is het feit dat wij een kattenspecialist in huis hebben, die haar opleiding heeft gehad bij de bekende kattenspecialist Theo Ottenschot uit Utrecht. Zij is afgestudeerd op het onderwerp aids bij katten en heeft daar zelfs een Award voor gekregen. Voor al uw vragen over katten kunt u dus ook bij ons terecht.

Het is natuurlijk ook heel belangrijk om te vermelden dat u steeds volgens het compassionate care principe behandeld zult worden: ‘zorg vanuit het hart’. Elders op de website wordt u hier nader over geïnformeerd (www.zorgvanuithethart.nl).

In ons enthousiasme zouden wij nog uren door kunnen gaan om u een indruk te geven van wat we allemaal doen en kunnen bieden, maar we nodigen u graag uit om zelf een kijkje te nemen op onze website.

Tot ziens in onze kliniek, wij zullen u en uw dier van harte welkom heten en de zorg geven die u en uw dier verdienen: vanuit ons hart en met kennis.

Team Zuiderkaag

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring