De vrijwilligers

 Marianne de Vries

Ik ben Marianne de Vries. Sinds juli 2000 ben ik in dienst van Dierenkliniek Zuiderkaag. Daarvoor was ik al langere tijd als vrijwilligster aan het werk bij Zuiderkaag. Sinds de opening kom ik met mijn poezen in de kliniek. Paula heeft mijn Loes-poes nog drie goede jaren gegeven door telkens, met steeds kortere tussenpozen helaas, een lelijk gezwel op haar tongetje weg te halen. Het werken met dieren is geweldig. In de nieuwe kliniek met alle ruimte die er is, is het helemaal super.

In het verleden ben ik jaren kroegbazin geweest van de in de jaren ’80 in Schagen bekende kroeg ‘Pepijn’. Ik heb een zoon, schoondochter en twee kleinzoons: Dex en Cas.
Mijn hobby’s zijn mijn eigen poezen: Brammetje, Flipje,Noesje, Juweeltje en Dikkie Dik. Daarnaast speel ik toneel bij 't Miertejater. Eén Februari 2013 ben ik met pensioen gegaan maar ik blijf 3 dagen in de week nog gewoon werken. Dus nog steeds tot ziens als teamlid.Jet van der Heide

Hoi, ik ben Jet van der Heide en woon tussen de bloembollenvelden in Julianadorp. Ik ben grootgebracht met dieren en heb inmiddels 2 Exotics (Max en Noortje) en mijn Dobermann Anouschka, waar ik heel veel mee wandel en train. Ik wilde altijd al graag iets betekenen voor dieren en kwam uiteraard via mijn dieren in contact met Paula van Dierenkliniek Zuiderkaag. Ik voelde me meteen al erg aangetrokken door de manier waarop zij daar met mens en dier liefdevol omgaan. Geweldig! Ik heb het geluk gehad dat ik als vrijwilligster bij deze schitterende kliniek mocht komen werken.

Ik doe dit werk nu inmiddels vele jaren. Ik werk nu op de maandag, dinsdag en de donderdag van 16.00u.-20.00u. en vind het nog steeds erg leuk. Inmiddels ben ik geslaagd voor Dierenverzorging en Dieren EHBO. Ook heb ik mijn dierenartsassistente diploma behaald. Mijn verdere hobby’s zijn hardlopen, fietsen en tuinieren.

Tot ziens in deze liefdevolle Dierenkliniek. 

 

 Lied

Geheel in den beginne... Begon het ook voor mij. In 1997 was ik 27 jaren jong en stapte ik stoutmoedig bij die mooie nieuwe kliniek binnen. De deuren waren nog maar pas geopend en ik hoopte dat ik mocht laten zien hoe groot mijn liefde voor dieren was! Die liefde is mij met de paplepel in gegoten dus was dit de perfecte plek voor mij. 
Ik werd met open armen ontvangen en een jaar lang was ik er niet weg te slaan! 

Na dat jaar ging het leven verder en inmiddels ben ik 45 jaar en kruipt het bloed waar het niet gaan kan. 
Ik vond dat het tijd was om naast al die oude herinneringen waar ik nog regelmatig over liep op te scheppen, nieuwe avonturen mocht gaan beleven. En ik moet zeggen... Dat lukt heel goed! 
Het is een bruisende en uitdagende werkplek waar iedere dag weer wonderen worden verricht. 
Geen dag is het zelfde, geen dier is het zelfde. Allemaal verdienen ze de knuffels en zorg die ze vaak zo hard nodig hebben. 

Wederom werd ik met open armen ontvangen en voel ik me een gewaardeerd lid van het team. Ook al noem ik mezelf vaak gekscherend... De dinsdagochtend muts! 

Mocht u zich afvragen wie nou dat malle mens is wat met een blij hoofd op alle hondjes en katjes in de wachtkamer af huppelt? Dat ben ik dus! 

Groet, Lied.

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring